عنوان : كارگاه توجیهی آموزشی پیامگزاران سلامت و بازبینی احصاء شاخصهای دیده بانی سلامت
 ۱۳۹۷/۱۱/۰۶

در تاریخ97/11/1  کارگاه توجیهی آموزشی پیامگزاران سلامت با دستور کارهای پویش ملی تغذیه سالم، پویش ملی سرطان و احصای شاخص های 17 گانه عدالت در سلامت و نیز تبیین اهداف شورای پیامگزار سلامت و انتظارات از نمایندگان سازمان ها تشکیل شد.

در ابتدای جلسه آقای دکتر جهانگیر (مدیر مشارکت های مردمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز) بر نقش موثر همکاری بین بخشی کلیه سازمان ها و نهاد های استانی در تدوین سند جامع سلامت و نیم رخ سلامت استان تاکید نمودند. ایشان گفتند: برای اولین بار است که احصاء شاخص های سلامت استانی با این گستردگی با همکاری دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی استان و نمایندگان دستگاه های اجرایی انجام می شود

سپس خانم مهندس احمدپور(سرپرست دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان) با مروری بر شیوه نامه استقرار پیامگزاران ، ضرورت حضور پیامگزاران سلامت به شرح وظایف شورای پیامگزار سلامت پرداختند.

در ادامه، خانم مهندس صاحبدل(کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه ) با اشاره به «دهه پویش ملی تغذیه سالم» تاکید داشتند: تغذیه ناسالم یکی از علل اصلی مرگ و میر در سالهای اخیر می باشد. ایشان راهکارهای ساده و کاربردی را برای اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی بویژه نمک، چربی  و قند ارائه داده و با اشاره به نقش کلیدی تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر بویژه بیماری های قلبی عروقی و سرطان، از پیامگزاران سلامت سازمان ها و دستگاه های اجرایی دعوت کردند تا با بهره گیری از ظرفیت های آموزشی مراکز بهداشتی سواد سلامت و رفتارهای مبتنی برسلامت را در بین کارکنان خود و خانواده های ایشان بهبود بخشند.

سپس خانم دکتر چراغی( رییس کارگروه سرطان دانشگاه ) به ارائه آمار و ارقام مقایسه ای در خصوص سرطان پرداختند.

در ادامه آقای دکتر نعمانی(مدیر گروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه)  به ارائه علل و عوامل بروز سرطان و راه های پیشگیری و کنترل آن پرداختند

ایشان مهمترین عامل در پیشگیری از سرطان را خودمراقبتی بیان داشتند.

سپس خانم دکتر اورنگ(مجری دوم برنامه جامع سلامت) ضمن ارائه بیش از صد شاخص استانی مرتبط با سلامت ومقایسه آن با میانگین کشوری با مشارکت نمایندگان دانشگاه/ دانشکده های استان و سایر ادارات استانی به بازبینی احصای شاخص های  دیده بانی سلامت پرداختند.