۱۳۹۸/۰۵/۱۵
در کارگاه مدیریت پروژه در برنامه جامع سلامت استان مطرح شد؛
ارتقای سلامت جامعه با توسعه شورای پیام گزاران سلامت
کارگاه مدیریت پروژه در برنامه جامع سلامت استنان با حضور شورای پیام گزاران سلامت استان در سالن جلسات دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر نوذر درستان، مشاور رئیس دانشگاه در امر اجتماعی شدن سلامت، با اشاره به تغیر الگوی مرگ و میر اظهار کرد: در سال های گذشته مرگ و میر اغلب بر اثر بیماری های واگیر رخ می داد، اما امروزه با ریشه کنی و کنترل بیماری های واگیر، الگوی مرگ و میر انسان ها تغییر کرده و در حال حاضر شاهد مرگ و میر و ناتوانی افراد بر اثر بیماری غیر واگیر هستیم.

وی با اشاره به نقش کلیه دستگاه های دولتی در تولیت سلامت کشور گفت: حوزه بهداشت در بهترین شرایط، 20 تا 25 درصد در ارتقای سلامت جامعه نقش دارد و 75 تا 80 درصد این امر بر عهده سایر دستگاه های اجرایی است.

درستان در ادامه به نقش آفرینی ارگان های مختلف در کاهش آمار تصادفات اشاره کرد و گفت: امروزه تصادفات جاده ای به عنوان یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر افراد و ایجاد ناتوانی در افراد زیر چهل سال جامعه شناخته می شود و نقش حوزه بهداشت و درمان در جلوگیری از مرگ و میر انها، پس از وقوع تصادف موضوعیت پیدا می کند.

وی افزود: پیشگیری و کاهش آمار تلفات جاده ای موضوعی است که در حوزه وزارت های صمت، راه و شهرسازی، پلیش راهور، پلیس راه و حتی شخص راننده است و کاهش آمار تصادفات جاده ای، نیازمند همکاری بین بخشی و موثر همه آنهاست و در اینجاست که نقش پیام گزاران سلامت به عنوان نمایندگان دستگاه های اجرایی مختلف نمایان می شود.

وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در ارتقای سلامت جامعه گفت: چاقی فرزندان، یکی از مشکلاتی است که آینده فرزندان ما را تهدید می کند و در این زمینه نقش آموزش و پرورش و پیام گزار سلامت آن بسیار بارز است.

درستان در ادامه سازمان جهاد کشاورزی را یکی دیگر از ارگان های موثر در تامین و ارتقای سلامت جامعه دانست و گفت: تولید مواد غذایی سالم می تواند زمینه ساز ارتقای سطح سلامت جامعه باشد و سازمان جهاد کشاورزی با نظارت بر کشت و تولید مواد غذایی سالم می تواند نقش بسیار پر رنگی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.

مشاور رئیس دانشگاه در پایان گفت: پیام گزاران سلامت به عنوان نمایندگان دستگاه های اجرایی مختلف نقشی بسیار تاثیر گزار در تامین و ارتقای سلامت جامعه دارند و توسعه فعالیت آنها می تواند دستاوردهای بسیار ارزشمندی داشته باشد.

گفتنی است با توجه به اینکه استان خوزستان جزء استان های کم برخوردار کشور از نظر تغذیه است، در پایان این جلسه نحوه تدوین "سند ملی تغذیه و امنیت غذایی" استان خوزستان، که می بایست با مشارکت کلیه ادارات استان تهیه شود، مطرح و زوایای گوناگون آن مورد بررسی قرار گرفت.