۱۳۹۸/۰۹/۰۹
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور پیشنهاد کرد؛
استفاده از ظرفیت های بین المللی در پیشبرد طرح های سلامت محور خوزستان

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر علی دلپیشه، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در ششمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی کشور، ضمن تقدیر از دیدگاه سلامت محور استاندار خوزستان و سایر مسئولین استانی، گفت: به منظور اصلاح وضعیت آب و فاضلاب استان، استفاده از ظرفیت های ملی و بین المللی ضروری است و رهبر معظم انقلاب به عنوان اصلی ترین پشتوانه رسیدگی به وضعیت آب و فاضلاب استان خوزستان حمایت قاطعانه ای از این امر داشته اند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع آب و فاضلاب خوزستان گفت: موضوع آب و فاضلاب استان خوزستان از نقطه نظر اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی و درمانی بسیار حائز اهمیت است و در بالاترین سطوح کشور به این موضوع توجه جدی شده است.
وی با اشاره به بروز بحران تنفسی در خوزستان به عنوان دومین مسئله مطرح شده در این کارگروه گفت: بروز بحران تنفسی ناشی از اولین بارش های پاییزی در استان خوزستان نیز یک مسئله منحصر به فرد در این استان است که نیاز به توجه جدی دارد.
دلپیشه افزود: هرچند مشکلات خوزستان در حوزه آب و فاضلاب و مشکلات تنفسی بسیار زیاد است، اما ظرفیت استان در زمینه مدیریت، نیروی انسانیو زیر ساخت ها نیز منحصر به فرد است و می توان از این ظرفیت ها در جهت رفع مشکلات بهره گرفت.
وی تصریح کرد: وجود استان دار سلامت محور یکی از ظرفیت های خوب برای حل مسائل مرتبط با سلامت جامعه در خوزستان است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور گفت: هر چند وجود اعتبارات ریالی برای پیشبرد اهداف در حوزه های مختلف ضروری است، اما موضوع مهمتر، تعهد دولتمردان برای خدمت به مردم است.
این مقام مسئول ادامه داد: پس از ارسال جمع بندی مطالب مطرح شده در جلسه امروز از سوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، فرصتی برای استاندار خوزستان فراهم خواهد شد تا در حضور ریاست محترم جمهور مسائل و مشکلات مختلف خوزستان و راهکارهای رفع آن را مطرح کنند.
وی در خصوص تامین مالی پروژه های آب و فاضلاب خوزستان گفت: چنانچه دولت به تنهایی قادر به تامین کلیه هزینه های مورد نیاز طرح های آب و فاضلاب نباشد، در این راستا می توان از ظرفیت نهادهای بین المللی استفاده کرد و دعوت نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و دیگر نهادهای بین مللی مرتبط، از ظرفیت های بین المللی برای رفع مشکلات بهره گرفت.
دلپیشه در خصوص لزوم شناسایی علت بروز بحران تنفسی گفت: هر چند گزارش های علمی و کارشناسی در خصوص تاثیر درختان کنوکارپوس در ایجاد بحران تنفسی ارائه شد، امام از استاندار و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز انتظار می رود تحقیق جامع تری در کل استان صورت گیرد، به گونه ای که نتایج آن مورد قبول شهرداری و تمام اجزای حاکمیت استان قرار گیرد.

دکتر حیدری، مدبر کل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز که در جلسه حضور داشت، گفت: در حوزه سلامت باید نگاه جامعه نگر وجود داشته باشد.
وی ادمه داد: امروز در بحث وارد کردن حوزه سلامت به تمام جامعه و وجود نگاه جامعه نگر در حوزه سلامت بخوبی در خوزستان مشاهده شد.
حیدری افزود: در خصوص مشخص شدن علت بروز بحران تنفسی ناشی از اولین بارش های پاییزی در خوزستان، تشکیل یک کار گروه می تواند این مشکل را بر طرف کند.