۱۳۹۸/۰۹/۰۹
معاون فنی مرکز بهداشت استان:
اجتماعی شدن سلامت یك ضرورت است
مجمع سلامت ابزاری برای تقویت مشارکت مردم و همکاری بین بخشی است که در سطح محله، شهرستان، استان و در سطح ملی تشکیل شده و با استفاده از شواهد و اطلاعات و دانش ضمنی خبرگان و مردم، پیشنهادهایی برای اجرا و یا تدوین سیاست های سالم تر و ارتقاء سلامت جامعه به مجریان، سیاستگذاران در سطوح مختلف، محلی و ملی اعلام می نماید.

به گزارش روابط عمومی حوزه اجتماعی دانشگاه، دکتر ناصـر ضیغمی، معاون فنی مرکز بهداشت استان، در دومین مجمع سلامت شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مجمع سلامت ابزاری برای تقویت مشارکت  مردم و همکاری بین بخشی است که در سطح محله، شهرستان، استان و در سطح ملی تشکیل شده و با استفاده از شواهد و اطلاعات و دانش ضمنی خبرگان و مردم،  پیشنهادهایی برای اجرا و یا تدوین سیاست های سالم تر و ارتقاء سلامت جامعه به مجریان، سیاستگذاران  در سطوح مختلف، محلی  و ملی اعلام می نماید.
وی با اشاره به مفهوم اجتماعی شدن نظام سلامت گفت: مشارکت سازماندهی شده تمامی آحاد مردم در حوزه سلامت، ارتقای سطح سواد سلامت آحاد جامعه، همکاری و همراهی ساختار‌مند، مسئولانه و متعهدانه همه بخشهای حاکمیت، کاهش نابرابری ها و آسیب های اجتماعی به منظور تحقق عدالت در قالب پوشش همگانی سلامت با اولویت اقشار محروم جامعه مفاهیم مهم در اجتماعی شدن سلامت است.
وی در ادامه اجتماعی شدن سلامت را به عنوان یک ضرورت عنوان کرد و گفت: صنعتی شدن جوامع و تغییر بار بیماری ها، افزایش فاصله اجتماعی و طبقاتی و کاهش عدالت در سلامت،کاهش منابع موجود به همراه افزایش سطح انتظار و خواست مردم از نظام سلامت، شهرنشینی به همراه گسترش یافتن بینشهایی برمبنای مردم سالاری و دموکراسی، وجود نشانه‌های از  تقاضاهای القاء شده در امور درمانی مردم، ادامه روند روبه رشد افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری ها و بار بیماریهای غیرواگیر و جهانی شدن موضوعات مرتبط با سلامت (وقوع جهانی شدن سبک زندگی و الگوهای تغذیه ای) از جمله مواردی است که توجه به اجتماعی شدن را سلامت را نه به عنوان یک انتخاب، بلکه به عنوان یک ضرورت مهم مطرح می کند.
ضیغمی ادامه داد: ترکیب مجمع سلامت محله، به عنوان اولین رکن از از مجمع سلامت کشور، شامل نمایندگان مردمی(دبیر کانون و مسئولان گروه‌های مردمی، امام جماعت محله، معتمدین محله، نماینده سمن های محله، نماینده خیرین  محله، بسیج محله و ...)، نمایندگان دستگاه های دولتی(نماینده مرکز بهداشت، آموزش و پرورش، بهزیستی، رفاه و کار، نیروی انتظامی، شهرداری و ...) و نمایندگان گروه های مرجع (اساتید ، دانشگاهیان و حوزویان ...) است.
وی ادامه داد: خیرین سلامت، سازمان های مردم نهاد سلامت، مددکاری اجتماعی
، کانون های سلامت محله، مجمع سلامت شهرستان، خانه مشارکت شهرستان، کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان و گروه آموزش و ارتقای سلامت ظرفیت های لازم برای اجتماعی شدن سلامت در شبکه بهداشت و درمان شهرستان است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان در پایان گفت: شناسایی  سازمان هایی که در زمینه مشکلات سلامت در بخش بهداشت بیشترین همکاری را داشتند، شناسایی خیرینی که در بخش بهداشت همکاری و مشارکت داشته اند و کمک به شناسایی نیازمندی های سلامت و اولویت بندی آن ها در برنامه نیازسنجی سلامت جامعه انتظارات بهداشت از اجرای برنامه های اجتماعی سازی سلامت است.